Podpořte nás


nebo ,- Kč

Darujme
Boryt Story Fashion Performance
7.12.2023

Srdečně zveme na FASHION PERFORMANCE ekologické kolekce šatů Ekotextil design. Se studenty módy ze SŠUD Brno a dalšími

dobrovolníky byl nasbírán boryt barvířský v chráněných územích v okolí Brna, který se zpracoval na pigmentové koule a posloužil k barvení látky, ze které si studenti navrhli a vytvořili modely.

PERFORMANCE:
Kdy? Ve čtvrtek 14. prosince v 19 h

Kde? V Theater Arche, Münzwardeingasse 2a, Vídeň
Vstup zdarma

Boryt je rostlina s výbornými barvicími vlastnostmi, zároveň se jedná o invazivní druh, který vytlačuje naše původní druhy rostlin, a ochranáři proto boryt na jaře vytrhávají.

Na projektu Nadace Veronica se podílela ekologická organizace Rezekvítek, podnět ke vzniku dala česko-americká umělkyně a sociální vědkyně Sonya Darrow. Děkujeme za finanční podporu - Kreativní Brno a Magistrátu města Brna.

 

EN: 

We cordially invite you to the FASHION PERFORMANCE of the eco-friendly dress collection by Ekotextil design.

Together with fashion students from SŠUD Brno and other volunteers, the woad (boryt barvířský) was collected in areas around Brno, the plant which was processed into pigment balls and used to dye the fabric from which the students of Ekotextil designed and created garments.

PERFORMANCE:
When? On Thursday, December 14 at 7 p.m
Where? THEATERARCHE, Münzwardeingasse 2a, 1060, Wien
Free entry

Woad is a plant with excellent dyeing properties, at the same time it is an invasive species that displaces our native plant species, and conservationists therefore pull out woad in the spring.

The ecological organization Rezekvítek participated in the project of the Nadace Veronica, the impetus for its creation was given by the Czech-American artist and social scientist Sonya Darrow. Thank you for the financial support - Kreativní Brno and the Municipality of Brno.

zpět