Podporujeme studentskou stávku pro klima 15. března
13.3.2019
Plně podporujeme středoškolskou stávku studentů pro klima, která proběhne v Praze, Brně, Olomouci, Plzni a v dalších skoro desíti městech po celé České republice v pátek 15. března.

Klimatická změna představuje největší hrozbu současnosti a rozumíme tomu, že mladí lidé mají obavu z laxního přístupu těch, kteří mají v rukou možnost zavést opatření vedoucí ke snížení uhlíkové stopy naší země.  Z vlastní zkušenosti víme, že studenti a mladí lidé obecně vnímají ochranu přírody a životního prostředí a hrozby spojené s klimatickou změnou velmi intezivně. Mnoho z nich se zapojuje aktivně a žádá u nás o granty Společně pro Brno/ Společně pro přírodu, aby mohli i něco konkrétního ve svém okolí zlepšit. Studentskou stávku tak vnímáme jako logický další krok v situaci, kdy se politická reprezentace i většinová společnost tváří, že se vlastně nic tak zásadního neděje. Sdílíme se studenty obavu o budoucnost této planety. Vnímáte to podobně? Připojte se ke studentské stávce 15. března, v Brně vystoupí mezi řečníky po pochodu i ředitelka Nadace Veronica Helena Továrková. Více o všech chystaných akcích po celé České republice najdete zde.