Oslavte s námi Den svetrů
31.1.2021

Nadace Veronica slaví letos Den svetrů ve čtvrtek 4. února. Oblečte si svetr a snižte na jeden den topení v kanceláři či doma o jeden stupeň. Planeta vám poděkuje.

Fotosoutěž ke Dni svetrů

Vyfoťte se ve svém svetru a do 4. 2. (do půlnoci) pošlete foto na e-mail nadace(zavináč)veronica(tečka)cz nebo jej označte #densvetru na Instagramu. Z došlých fotografií vylosujeme 3 výherce stylového ptačího kalendáře Typographicus 2021!

Proč slavit Den svetrů?

Asi 66 % veškerých energií v českých domácnostech se spotřebuje na topení. Protopené energie by přitom mohlo být méně a kromě mnoha jiných opatření může často pomoci si třeba vzít jen teplý svetr a ponožky a intenzitu topení o něco málo snížit. Na spotřebu energie na topení upozorňuje celosvětově Mezinárodní den (teplých) svetrů (Warm Sweater Day), který se pravidelně slaví třeba v Kanadě, Holandsku a na řadě dalších míst.

Jak se zapojit?

Nemáte teplý svetr? V nadačních obchodech na Pekařské 38 a Palackého třídě 25 v Brně koupíte ve středu 3. února všechny svetry za 50 Kč za kus.

A hlavně nezapomeňte snížit topení! Stačí o jeden stupeň a ušetříte až 5 % nákladů na vytápění.