Móda 2.1 - vernisáž výstavy NaZemi a upcyklovaná módní přehlídka Nadace Veronica
5.12.2019
Oblečení vnímáme jako základní potřebu, ale i jako luxusní

zboží. Kde je hranice? NaZemi vás zve na vernisáž výstavy MÓDA 2.1., která proběhne v úterý 10. 12. 2019 od 17:30 v Urban Centrum v Brně v rámci projektu Brno pomalu.

Oblečení je hodně a vypadá to, že ho bude ještě mnohem víc. Tato výstava popisuje současnou situaci v kontextu zrychlování ve světě oděvního průmyslu a následné spotřeby v závislosti na problémech s tím spojených (dopad na přírodu, pracovní podmínky aj.). Dále se věnuje geografickému rozmístění textilního průmyslu a tomu, jak celý proces ovlivňují nové technologie. Koncepce výstavy tak otevírá otázky, zda a jestli bychom neměli zpomalit nejen ve světě oděvní i jiné masové výroby, či jak k danému tématu přistupovat z hlediska spotřebitele.

Součástí programu bude i módní přehlídka upcyklovaných modelů pořádaná ve spolupráci s Nadace Veronica.

Výstavu bude možné navštívit až do 10. 1. 2020. Vstupné je zdarma.Výstavu pořádáme ve spolupráci s Urban Centrem Brno.

Doprovodné akce:

Komentovaná prohlídka výstavy Terezou Volmutovou z organizace NaZemi. 12. 12. 2019 od 17:00 hodin.

Workshop Hodnotná móda o různých přístupech ke spotřebě oblečení. 8. 1. 2020 od 90:00 do 11:00 hodin.

Další informace na www.nazemi.cz, www.urbancentrum.brno.cz