Podpořte nás


nebo ,- Kč

Darujme
Kupte si vánoční jedličku v květináči!
18.11.2020
Projekt živých vánočních stromků má v Brně už víc

jak dvacetiletou tradici. Vede jej organizace  Rezekvítek a jedličky pochází od  Lesů města Brna, a.s .

 

Kdy začíná prodej jedliček? 

Ve čtvrtek 26. listopadu od 14 do 18h 

 

Kde?

Kromě dobročinných obchodů Nadace Veronica (primárně ve skladu vedle obchodu na Pekařské 38 a Palackého třída 25) koupíte stromky i na řadě dalších míst v Brně. Všechna prodejní místa budou fungovat jako výdejní okénka, v případě prodloužení vládních opatření.

Kolik stojí jedlička?
Cena stromku je 125 Kč, platba přes Darujme.cz ZDE . Do poznámky nezapomeňte uvést vyzvednutí na Pekařské 38 či Palackého třídě 25. Jedličky jsou vysoké kolem 40 cm a pochází z místního přírodě blízkého hospodaření. Majitelé jedliček dostanou ke každému stromku, jak o něj během zimy a Vánoc pečovat. Návod je i ke stažení ve Facebookové skupině Vánoční jedličky v květináči zde .

 

Chcete darovat vysazení jedličky jako dárek?
Za 249 Kč darujte vysazení jedné jedličky na jaře do lesa a my Vám zašleme dárkový certifikát e-mailem (platba ZDE )

 

Kdy bude společná výsadba stromků?
17. dubna 2021
 bude možnost zasadit zakoupený stromek na společné výsadbě. Výsadba proběhne za asistence lesníků v lesní školce pod Babím lomem. Smyslem projektu je totiž vracet zpět do brněnských lesů původní druh - jedli bělokorou. V posledních letech jsme společnými silami vysadili stovky stromků a každým rokem se zájem o společnou výsadbu zvyšuje. Druhým cílem projektu je omezit plýtvání řezanými stromky. Každé Vánoce se u nás prodá přes milion řezaných stromků. Ty se po Vánocích stávají odpadem, který se obtížně likviduje.

 

Další prodejní místa, kde se jedličky prodávají najdete  ZDE .

 
zpět