Upcycling challenge/upcyklovací výzva

BENEFIČNÍ MÓDNÍ PŘEHLÍDKA a AUKCE MÓDY PRO PŘÍRODU // 4 ZNAČKY // 1 VÝZVA + fresh Vision studentů SŠUD jako bonus. Nadace Veronica pořádala dne 13.května 2018 už s třetí fashion show v rámci projektu Upcycling Challenge, tentokrát v Impact Hubu. K zavedeným návrhářům a značkám se připojili i studenti ze Střední školy umění a designu. Svou odpověď na upcyklační výzvu představili v rámci benefiční módní přehlídky Sára Winklerová (Sarawin), Zuzana Rusínová (Hausfrau), Hana Kubešová (HK) a značka Punktura. Za vydražené modely v aukci i studentské modely prodané po aukci se podařilo získat pro ochranu přírody celkem 18.400 korun.

V rámci Dámského večera no.3 proběhla 12.prosince 2017 přehlídka minikolekce modelů benefičního projektu NADACE VERONICA „Upcycling Challenge“ (značky  Marie Mukařovská Dress Theó Klára Židková) v Signature restaurantu v Popůvkách.

Celkem 6 návrhářů čelilo vůbec první výzvě Nadace Veronica, aby vytvořili nové modely z textilního materiálu a oblečení z dobročinných obchodů nadace.  Marie Mukařovská Dress​,  Theó Klára Židková​,  Hana Kubešová​,  Natálie Vencovská​ a  Jitka / Severa nabídli tyto upcyklované modely k vůbec první brněnské aukci módy pro přírodu. V rámci přehlídky a aukce 26. listopadu 2017 v Domě umění města Brna se podařilo získat pro ochranu přírody celkem 22 773 korun.

Fashion show a aukce módy pro přírodu / Salon Nadace Veronica​
foto:  Jakub Čáp
choreografie:  Stáňa B. Bártová
backstage:  Zdeňka Valigurová​, Barbora Nováková
MUAH:  Veronika Mykolenko Make - up Artist​,  Gabriela Novotná
boty: převážně obchody  Nadace Veronica
moderátor:  Radoslav Pittner
partneři:  TIERRA VERDE s. r. o.​,  Hostětínský mošt​, Templářské sklepy Čejkovice,  ajala chocolate​​

V rámci  Brno Design Days uspořádala nadace   Fashion Show Nadace Veronica "Upcycling Challenge" dne 7.10.2017 v pasáži Jalta. Atmosféra byla báječná, bylo vás tam okolo 250 a to nám udělalo obrovskou radost! Výtěžek ze vstupenek putuje na ochranu přírody na jižní Moravě.