Recykafe

V rámci Recykafe pracujeme v Nadaci Veronica na vytvoření pilotní sítě sběrných míst v kavárnách v Brně, které umožní lidem v rámci sběrných akci darovat své nevyužité věci pro nadační obchody. Přišli jsme s jednoduchými kartonovými boxy, které byly návštěvníkům zapojených kaváren k dispozici k vyzvednutí. Box si naplnili nepotřebnými věcmi, které chtějí darovat a odevzdali je do kavárny.

Zaměřujeme se také na propagaci možnosti darování věcí mezi mladými lidmi a studenty. Účastníme se akci typu blešáků, bazarů a trhů a zároveň tak rozšiřujemepovědomí o pilotní síti sběrných míst v kavárnách. Prodejem darovaných věcí na těchto akcích i v nadačních obchodech vracíme tyto jinak nevyužité věci zpátky do života a předcházíme tomu, aby se z nich staly odpady.

Informujeme souhrnně o možnosti darování nevyužitých věcí z domácnosti v Brně a vysvětlujeme environmentální přínosy předcházení vzniku odpadu touto cestou.

V rámci projektu Recykafe jsme se v roce 2016 zúčastnili 29 akcí. Na některých jsme byli aktivními prodejci nadačního zboží v našem novém prodejním stanu, někde jsme umístili dřevěné boxy nebo krabice a lidé nám sem odkládali věci pro nadaci. Všem organizátorům akcí děkujeme, získali jsme krásné předměty k prodeji nebo jsme utržili přímo finanční částku prodejem. Z výtěžku budou podpořeny projekty na ochranu životního prostředí a krajiny. Děkujeme.

Café Atlas hadrárna
Vinohradské trhy
Industra Coffee
Café Atlas Hadrárna
Impact Hub
Kulturárium Café
Café Atlas Láska fest
Maxim Velčovský
Café Atlas Jarní bloggerský bazárek
Buranteatr Hadrárna
Jarmark neziskovek
Benefiční bazar vše pro děti
Café Atlas hadrárna
Mezi stromy
Den země Linka Starý Lískovec
Den Země Kraví Hora
Hadrárna Buranteatr
Hadrárna na ulici
Café Morgal - Moravská galerie, Benefiční bazar retro
Jarní sousedský blešák, Židenice
Theatre Fashion Market 19
Sběrný bazárek pro Nadaci Veronica
Letní hadrárna
Theatre Fashion Market 20
Židenický blešák
Erbovní slavnosti
Výměnný bazárek
FFM 21
Impact Hub

Projekt byl podpořen MInisterstvem životního prostředí, projekt nemusí vyjadřovat stanoviska MŽP.