EkoBiograf 2012

6. ročník EkoBiografu proběhl za finanční podpory Americké ambasády v Praze, firem SAKO a RWE. Letní část – promítání pro školy – proběhla v červnu v Brně v sále Břetislava Bakaly, v kině Lucerna, na ZŠ Svážná, ZŠ Pavlovská a na znojemských základních školách.

Desítku filmů s ekologickou tématikou vidělo přes 1 400 žáků základních škol a studentů gymnázií.

Velký úspěch nejen mezi nejmenšími měly především krátké animované filmy Animals Save the Planet, starší žáci a studenti našli inspiraci pro léto ve filmech Silva Gabreta Jak se rodí horský les a Divocí výrostci: O zahradních pirátech a bylinkových čarodějkách. Odborné diskuse se žáky vedli ekologičtí poradci z Ekologického institutu Veronica.

Po prázdninách bude Ekobiograf pokračovat dalším promítáním pro školy a debatní ligou. Široká veřejnost se bude moci seznámit s novými filmy v listopadu. O programu vás budeme informovat.

V tomto roce opět doprovází Ekobiograf filmová soutěž pro mladé tvůrce EkoFilmáč. Tentokrát je pod patronací celorepublikové soutěže Školní časopis roku.

Letáček s podrobnostmi najdete ZDE.